Er zitten plm 9.5 miljoen adressen, in een BAG Adressen CSV. (De diverse geotoko.nl BAG-Adres-producten verschillen in aantal/soorten kolommen).

Bedenk eerst dat dit een sheet zou worden met met dus plm 9.5 miljoen rijen. Dit is sowieso een enorm aantal waarvan we ons afvragen of Excel daarvoor de juiste tool is. Maar er is wel e.e.a. mogelijk.

Excel heeft maximum van 2.5 miljoen rijen volgens onze gegevens. Maar er zijn wel manieren om toch als geheel in te lezen, door bijv een "connectie" naar CSV bestand te leggen, dit wordt hier uitgelegd, zie ref [1]. Andere manier is splitsen, zie ref [2].

Maar de beste manier is toch om een database zoals SQLite te gebruiken. Daarin de CSV in te lezen en te koppelen met Excel [3].

[1] https://excel.officetuts.net/en/examples/open-large-csv

[2] https://medium.com/med-daily/a-simple-way-of-splitting-large-csv-files-4a7c5570ed71

[3] https://www.devart.com/odbc/sqlite/docs/excel.htm

Om echt efficient en gestructureerd met BAG Adressen te werken bevelen we toch om een echte, ruimtelijke, database te gebruiken m.n. PostgreSQL/PostGIS. Daarin kunt u selecties maken, bijvoorbeeld 1 gemeente, en als CSV exporteren. Dit voert hier wat ver.

TIP: met het programma CSVEasy moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld bepaalde adressen bijv op gemeente uit te filteren. Zie https://csveasy.com/